
utspot is niet enkel iets voor de winter! Deze hutspot met champignons en chorizo is een ideale versie voor de paddenstoelentijd; de herfst. Maar omdat champignons het hele jaar rond verkrijgbaar zijn omdat ze in stallen gekweekt worden kan dit recept het hele jaar door gegeten worden. Ook qua smaak!
Welke wortels je kiest maakt niet zo veel uit. Ik zou zeggen; kijk welke het goedkoopst is. De winterpeen of de bospeen? Als je iemand bent die graag wortels eet als rauwkost snack dan zou ik zeker voor de bospeen gaan.
Op de foto heb ik rode ui gebruikt; maar met de goedkopere gewone ui kan het uiteraard ook prima.
Als restjes zou je peterselie of bieslook kunnen toevoegen. Je zou uiteraard de wortel ook door een andere groente kunnen vervangen waar men wel eens een stamp van maakt. Spinazie, boerenkool, andijvie, bloemkool, broccoli, venkel, raapjes, knolselderij, sperziebonen…eigenlijk valt álles wel te stampen.
Deze hutspot met champignons en chorizo is een budget recept. Je zou mogelijk chorizo niet zo snel verwachten in een budget recept. Het is namelijk niet goedkoop en maar 5-7 dagen na openen houdbaar in de koelkast. Mijn geheim is dat ik hem in halve schijfjes of blokjes invries. Ik vind vlees erg lekker maar het word steeds duurder. Met een paar blokjes chorizo uit de diepvries bevatten mijn maaltijden toch nog wat vlees. En de knoflook, paprikapoeder en oregano in de chorizo worst smaken erg goed bij veel gerechten. In dit gerecht worden de kruiden van de chorizo door de champignons opgezogen.