Hutspot met champignons en chorizo

Hutspot met champignons en chorizo
0.0 from 0 votes Only logged in users can rate recipes
Smodder recepten initiaal H

utspot is niet enkel iets voor de winter! Deze hutspot met champignons en chorizo is een ideale versie voor de paddenstoelentijd; de herfst. Maar omdat champignons het hele jaar rond verkrijgbaar zijn omdat ze in stallen gekweekt worden kan dit recept het hele jaar door gegeten worden. Ook qua smaak!

Welke wortels je kiest maakt niet zo veel uit. Ik zou zeggen; kijk welke het goedkoopst is. De winterpeen of de bospeen? Als je iemand bent die graag wortels eet als rauwkost snack dan zou ik zeker voor de bospeen gaan.

Op de foto heb ik rode ui gebruikt; maar met de goedkopere gewone ui kan het uiteraard ook prima.

Als restjes zou je peterselie of bieslook kunnen toevoegen. Je zou uiteraard de wortel ook door een andere groente kunnen vervangen waar men wel eens een stamp van maakt. Spinazie, boerenkool, andijvie, bloemkool, broccoli, venkel, raapjes, knolselderij, sperziebonen…eigenlijk valt álles wel te stampen.

Deze hutspot met champignons en chorizo is een budget recept. Je zou mogelijk chorizo niet zo snel verwachten in een budget recept. Het is namelijk niet goedkoop en maar 5-7 dagen na openen houdbaar in de koelkast. Mijn geheim is dat ik hem in halve schijfjes of blokjes invries. Ik vind vlees erg lekker maar het word steeds duurder. Met een paar blokjes chorizo uit de diepvries bevatten mijn maaltijden toch nog wat vlees. En de knoflook, paprikapoeder en oregano in de chorizo worst smaken erg goed bij veel gerechten. In dit gerecht worden de kruiden van de chorizo door de champignons opgezogen.

Hutspot met champignons en chorizo

Recept samengesteld door Chef LaBecaque
0.0 from 0 votes Only logged in users can rate recipes
Gang: DinerMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

1

portie
Voorbereiding

5

Minuten
Kooktijd

15

Minuten
Calorieën

394

kcal
Kook Modus

Zorg dat je scherm aanblijft tijdens het koken

Ingrediënten

  • 200 gram Aardappelen (kruimig)

  • 160 gram Winterpeen

  • 20 gram Chorizo

  • 1 Ui

  • 1 eetlepel Griekse Yoghurt

  • 125 gram Champignons (1/2 bakje)

  • Zout en Peper naar smaak

Instructies

  • Schil de aardappelen en wortel en snij ze in gelijke stukken of blokjes. Kook ze in water met wat zout.
  • Snij chorizo in stukjes. Vergeet niet het vel van de chorizo te halen als deze dat heeft. Snij de ui in ringen. Snij de champignons in schijfjes.
  • Bak in een koekenpan de mooie ui ringen en chorizo aan. De minder mooie ui ringen snij je in stukjes en gaan in de pan bij de aardappels en wortel.
  • Als de chorizo vet verliest en de ui glazig is kun je de champignons toevoegen. Mocht de ui en chorizo van te vore beginnen aan te branden; voeg dan een klein laagje water toe.
  • Als de aardappels en wortel gaar zijn stamp ze dan samen met de Griekse yoghurt en voeg zout naar smaak toe. Garneer de champignons en chorizo eventueel met zwarte peper.

Related Posts