
ntbijt, lunch of diner: deze koekelet met champignons en radijs smaakt elk moment. Deze snelle maaltijd is geïnspireerd door de Japanse keuken. Dit zie je terug in de bosui, sesamzaad en de radijs. Geserveerd met sojasaus en eventueel wasabi maakt het helemaal af!
In de Japanse keuken gebruikt met doorgaans daikon, ook wel rettich of witte rammenas genoemd. Deze is vaak moeilijk te verkrijgen in Nederland. Maar onze kleine radijsje zijn een goede vervanging. En ook veel goedkoper! Dit recept behoort dan ook tot de budget recepten.
Ook ik dit recept onderdeel van een goedkoop weekschema voor éen of meerdere personen. Als alle recepten hiervan online staan zal ik hier een link naar het weekschema plaatsen.
Koekelet met champignons en radijs? Wat is een koekelet?
Door de toevoeging van een klein beetje bloem aan het ei is dit een twijfelgeval of dit een omelet of een pannenkoek is. Het zit er een beetje tussen in. Kennelijk heet dit op internet een “cakelet”. Ik heb dit maar vernederlandst naar “koekelet”. Dat vond ik leuker klinken.

og een budgettip: gebruik mierikswortel in plaats van wasabi. Veel wasabi die je in Nederland kan kopen is mierikswortel met groene kleurstof i.p.v. de échte groene wortels van de wasabiplant. Ook al is dit imitatie-wasabi vraagt men er erg veel voor. Zo is de bekende wasabi tube van het merk Saitaku die met name uit mierikswortel bestaat en maar 5% wasabiwortel 88,14 euro per kilo, en de Kühne mierikswortel 12,07 euro per kilo.
Een potje mierikswortel is dus meer dan 7x goedkoper! Dit is verkrijgbaar bij elke grote supermarkt met een ruim assortiment. Ook in elke Poolse supermarkt onder de naam “chrzan”.