Toast met tomaat en champignons

Toast met tomaat en champignons
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Smodder initiaal D

eze toast met tomaat en champignons is een snel, simpel en erg goedkoop gerecht. Geschikt als ontbijt, brunch, lunch of lui diner. Ook is dit een recept wat met erg weinig ingrediënten gemaakt is en je altijd in huis kunt hebben. De twee hoofdingrediënten komen uit blik, en brood heb je mogelijk altijd vers in huis of in de vriezer.

Je kan met dit recept variëren door er wat geraspte kaas over te strooien. Laat dit nog even smelten of krokant worden in de oven. Ook kun je restjes ui, bieslook, peterselie, tijm en oregano toevoegen. Het seizoen van bosui is van mei t/m oktober, vervang het hierbuiten met een half uitje. Een habanero peper of chili vlokken toevoegen kan ook als je van pittig houd.

Omdat het brood in de oven of broodrooster gaat is oud brood hier erg geschikt voor. Gebruik volkoren brood als een gezondere optie.

Dit recept van toast met tomaat en champignons is een budget recept (onder 2 euro per persoon) en onderdeel van een budget weekschema voor 1 persoon. Als ik alle recepten online heb gezet van dit weekschema’s zal ik hier naar het schema linken.

Toast met tomaat en champignons

Recept samengesteld door Chef LaBecaque
5.0 from 1 vote Only logged in users can rate recipes
Gang: Ontbijt, LunchMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

1

portie
Kooktijd

15

Minuten
Calorieën

177

kcal
Kook Modus

Zorg dat je scherm aanblijft tijdens het koken

Ingrediënten

  • 2 Sneetjes Brood

  • 170 Gram Champignons (Lees op het blik/pot het uitlek gewicht)

  • 70 Gram Tomatenpuree

  • 1 Bosui

  • 1 Teen Knoflook

  • Zout en Peper naar smaak.

Instructies

  • Toast het brood in een broodrooster of in de oven.
  • Snij de knoflook in stukjes en de bosui in ringen. Doe deze in een pan en voeg een zeer klein laagje water toe; tot ze half onderstaan. Breng dit aan de kook. Voeg ook eventuele andere kruiden of pepers toe.
  • Als de knoflook gaar is voeg dan de champignons toe, de tomatenpuree en zout naar smaak.
  • Als het champignon-mengsel warm is serveer het dan op de sneetjes toast. Garneer eventueel met wat peper.

Gemiddelde Voedingswaarde Per Portie

  • Calories: 177kcal
  • Fat: 1.9g
  • Sodium: 433.2mg
  • Carbohydrates: 33.2g
  • Sugar: 9.1g
  • Protein: 10.7g


Related Posts