Koekelet met champignons en radijs

Koekelet met champignons en radijs
0.0 from 0 votes Only logged in users can rate recipes
Smodder recepten initiaal O

ntbijt, lunch of diner: deze koekelet met champignons en radijs smaakt elk moment. Deze snelle maaltijd is geïnspireerd door de Japanse keuken. Dit zie je terug in de bosui, sesamzaad en de radijs. Geserveerd met sojasaus en eventueel wasabi maakt het helemaal af!

In de Japanse keuken gebruikt met doorgaans daikon, ook wel rettich of witte rammenas genoemd. Deze is vaak moeilijk te verkrijgen in Nederland. Maar onze kleine radijsje zijn een goede vervanging. En ook veel goedkoper! Dit recept behoort dan ook tot de budget recepten.

Ook ik dit recept onderdeel van een goedkoop weekschema voor éen of meerdere personen. Als alle recepten hiervan online staan zal ik hier een link naar het weekschema plaatsen.

Koekelet met champignons en radijs? Wat is een koekelet?

Door de toevoeging van een klein beetje bloem aan het ei is dit een twijfelgeval of dit een omelet of een pannenkoek is. Het zit er een beetje tussen in. Kennelijk heet dit op internet een “cakelet”. Ik heb dit maar vernederlandst naar “koekelet”. Dat vond ik leuker klinken.

Smodder recepten initiaal N

og een budgettip: gebruik mierikswortel in plaats van wasabi. Veel wasabi die je in Nederland kan kopen is mierikswortel met groene kleurstof i.p.v. de échte groene wortels van de wasabiplant. Ook al is dit imitatie-wasabi vraagt men er erg veel voor. Zo is de bekende wasabi tube van het merk Saitaku die met name uit mierikswortel bestaat en maar 5% wasabiwortel 88,14 euro per kilo, en de Kühne mierikswortel 12,07 euro per kilo.

Een potje mierikswortel is dus meer dan 7x goedkoper! Dit is verkrijgbaar bij elke grote supermarkt met een ruim assortiment. Ook in elke Poolse supermarkt onder de naam “chrzan”.

Koekelet met champignons en radijs

Recept samengesteld door Chef LaBecaque
0.0 from 0 votes Only logged in users can rate recipes
Gang: Ontbijt, Lunch, DinerMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

1

portie
Voorbereiding

5

Minuten
Kooktijd

10

Minuten
Calorieën

581

kcal
Kook Modus

Zorg dat je scherm aanblijft tijdens het koken

Ingrediënten

  • 1 Ei

  • 1 Bosui

  • 75 gram Bloem

  • 45 milliliter warm Water

  • 1/2 theelepel Sesamzaad

  • 100 gram Radijsjes

  • 1 eetlepel Griekse Yoghurt

  • 125 gram Champignons (1/2 bakje)

  • 1 teen Knoflook

  • 1 eetlepel Maizena

  • 1 eetlepel Azijn

  • 2 eetlepels Sojasaus

  • 1 theelepel Wasabi (Mierikswortel)

  • Zout naar smaak

  • 1 eetlepel Zonnebloemolie*

Instructies

  • Snij de knoflook in stukjes, de champignons in plakjes, de bosui in ringen en radijzen in reepjes.
  • Meng de bloem met 45 ml warm water. Meng daarna het ei er door en voeg een snuf zout toe. Bak dit mengsel in de eetlepel olie aan beiden kanten bruin.
  • Meng de radijs met de eetlepel yoghurt en sesamzaad en voeg naar smaak zout toe.
  • Doe de knoflook, bosui en champignons in een kleine pan en voeg water toe tot ze 1/3de onderstaan. Kook dit gaar op hoog vuur. Zet het vuur op laag.
  • Voeg de azijn en 1/2 lepel soja toe. Roer dit goed door. Voeg zout naar smaak toe. Voeg nu de maizena toe om het vocht in te dikken.
  • Serveer de koekelet met de rest van de sojasaus en de wasabi.

Notities

  • Gebruik volkorenmeel om de omelet gezonder en meer vullend te maken.
  • Als je de olie goed heet maakt op hoog vuur alvorens je de koekelet-mix toevoegt krijgt de koekelet een krokant jasje.
  • * de hoeveelheid olie is afhankelijk van je pan. Maar zorg voor genoeg olie dat de koekelet niet aan de bodem vastplakt.

Related Posts